СБУ повідомила про підозру бойовику, якого окупанти призначили «мером» Сєвєродонецька


У рамках документування діяльності окупаційних адміністрацій СБУ повідомила про підозру колаборанту – «главу адміністрації Сєвєродонецька».

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила прес-служба 3 управління Головного управління СБУ у Донецькій та Луганській областях.

«За даними слідства, 24-річного уродженця цього міста було призначено т.зв. «в.о. голови м. Сєвєродонецька» в «адміністрації м. Сєвєродонецька лнр» у червні цього року. На посаді «керівника» майже зруйнованого міста екс-бойовик нічим не відзначився і був звільнений з посади вже на початку липня. СБУ повідомила його про підозру за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що до цього призначення молода людина без середньої освіти та досвіду професійної діяльності у будь-якій сфері воювала у лавах бойовиків т.з. "2 АК" російської окупаційної армії.

Продовжується досудове розслідування під процесуальним керівництвом Луганської обласної прокуратури.

За добровільне зайняття громадянином України «посади» в незаконних «органах влади», створених загарбником, закон передбачає покарання – до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Як відомо, одним із напрямків діяльності ворога на тимчасово захоплених територіях є вербування українських громадян для роботи на адміністративних "посадах", що є порушенням Закону. На Луганщині слідчі СБУ викрили вже понад 110 осіб.


Теги статті: ВойнаВійнаНапад Росії на УкраїнуоккупантыокупантиСеверодонецкСєвєродонецькКоллаборационизмколаборантиПідозраподозрениеСБУ
Останні новини