У Білорусі відрепетирують захоплення півночі України: Жданов розкрив плани Лукашенка


З 8 по 14 вересня у Білорусі відбудуться спільні з Росією командно-штабні військові навчання. Передбачається, що військові відрепетирують захоплення Волинської, Рівненської, Житомирської областей.

Як повідомив військовий експерт Олег Жданов, тематика навчань передбачається не оборонною, а агресивно наступальною.

"Від 8 по 14 вересня в Білорусі заплановано спільні командно-штабні навчання Збройних сил Білорусі та Збройних сил Російської Федерації. Дуже цікава тематика навчань - вони "звільнятимуть" раніше захоплені території сусідньої держави. Навчання передбачає відпрацювання операції зі "звільнення" Волинської, Рівненської , Житомирської областей, раніше захоплених. Ким захоплених, від кого звільняти? Ми можемо лише здогадуватися. Але проте тематика навчань – наступальна, агресивна і спрямована проти нас", — сказав Жданов.

Експерт нагадав, що загроза українським рубежам від Білорусії залишається актуальною, тим більше продовжуються ракетні удари по Україні з території недобрих "сусідів".

"На Волинському та Поліському напрямках ситуація залишається без змін, підрозділи Збройних сил Республіки Білорусь продовжують виконувати завдання щодо посилення охорони ділянки білорусько-українського кордону. У Брестській та Гомельській областях зберігається загроза ракетних ударів, як з повітря, так і з суші", - зазначив він.


Теги статті: Лукашенко Александрвійськова агресіяагресія РосіїВторжениеНапад Росії на УкраїнуБеларусьРосіяВоенные ученияЖданов ОлегБілорусь
Останні новини