Окупанти весь ранок обстрілювали ЗАЕС, понад 12 "прильотів"


Російські військові весь ранок сьогодні обстрілювали територію Запорізької АЕС. Було зафіксовано щонайменше 12 влучень по об’єктах інфраструктури станції.

Про це повідомляється в Telegram-каналі "Енергоатому".

"Сьогодні вранці, 20 листопада 2022 року, внаслідок численних російських обстрілів зафіксовано щонайменше 12 "прильотів" на майданчик Запорізької АЕС", - йдеться у повідомленні.

Вказано, що через ворожі атаки пошкоджені естакади зв’язку зі спецкорпусами, баки запасу хімобезсоленої води, система продування парогенераторів, допоміжні системи одного з двох загальностанційних дизелів та інше обладнання інфраструктури станції.

Також зафіксовано три влучення в районі підстанції "Райдуга", але дані про пошкодження та руйнування там ще з’ясовуються.

"Характер та перелік пошкодженого обладнання ЗАЕС свідчать про те, що рашисти цілили та вивели з ладу саме ту інфраструктуру, яка була необхідна для запуску енергоблоків 5 та 6 та відновлення виробництва електроенергії Запорізької АЕС для потреб України", - звернули увагу в "Енергоатомі".

У повідомленні акцентували, що нещодавно "Енергоатомом" було прийнято рішення, а Держатомрегулювання дало дозвіл на виведення енергоблоків 5 та 6 на мінімально контрольований рівень потужності для отримання пари, яка критично необхідна в зимовий період для забезпечення безпеки енергоблоків, персоналу, населення та навколишнього середовища. .

"Рашисти всіляко намагалися не дати українському персоналу станції запустити енергоблоки. Фейковим директором станції від Росатома Романенка, за сприяння російських військових, які захопили ЗАЕС і використовують її як власну військову базу, була заблокована підготовка енергоблоків для виведення на мінімальний".

І крім цього всього, окупанти ще сьогодні пошкодили саме те обладнання, відмова якого унеможливлює будь-які подальші дії щодо запуску енергоблоків ЗАЕС.


Теги статті: ЕнергоатомНапад Росії на УкраїнуобстрілиЗапорізька АЕСЗапорожская АЭСЗАЕСВойнаВійнаокупантиоккупантыЭнергоатом
Останні новини