Царьова позбавили нагороди Кабміну, на черзі та інші зрадники України


Колишнього народного депутата від Партії регіонів Олега Царьова позбавили найвищої урядової нагороди – почесної грамоти Кабінету міністрів.

Про це повідомляє прес-служба Кабміну.

"У майбутньому уряд планує позбавити почесних грамот Кабінету міністрів України тих осіб, які опинилися в списках санкцій. Зараз це питання опрацьовується. Адже люди, які зрадили нашу країну, недостойні будь-якої державної нагороди", - заявив міністр Кабміну Олег Немчинов.

Зазначимо, що процедура позбавлення почесної грамоти може застосовуватись лише у разі скоєння нагородженою особою умисного злочину.

Вирок Царьову

Позбавлення Царьова нагороди відбулося через вирок Шевченківського районного суду міста Києва від 3 травня 2022 року. Нагадаємо, що Царьова заочно засудили до 12 років в’язниці за заклики до умисних дій з метою зміни кордонів України та закликів до насильницької зміни та повалення конституційного ладу.

Зокрема, Царьов критикував події, що відбулися на Майдані Незалежності у 2013-2014 роках, називав нову владу нелегітимною, наполягав на необхідності надання російській мові статусу державної та пропагував ідею децентралізації влади аж до створення "Федеративної республіки Новоросія". Вирок Царьову набув чинності .

При цьому нещодавно Царьову та ще двом колишнім нардепам від Партії регіонів оголосили нові підозри .

Додамо, що Царьов був нардепом від Партії регіонів, після Майдану 2014 року намагався балотуватися на пост президента України, але зняв свою кандидатуру і публічно виступив за "референдуми" у Донецькій та Луганській областях. Пізніше він оголосив себе спікером парламенту Новоросії.


Теги статті: РоссияНапад Росії на УкраїнуВойнаВійнаЦарев ОлегДержзрадаГосизменанаградаКабмінКабмин
Останні новини