Як в Україні шахраї оформлюють кредити на військових


В Україні шахраї оформлюють кредити на зниклих безвісти і полонених військових. Злочинці здійснюють перевипуск SIM-карток й отримують доступ до онлайн-банкінгу військових. Із рахунків захисників "знімають" залишок грошей, а також випускають кредитні картки й привласнюють суми позики.

Про це розповіла Олеся Данильченко, заступниця директора Української міжбанківської асоціації платіжної системи ЄМА.. Водночас військові можуть убезпечити себе.

Як не стати жертвою шахраїв?

Данильченко зазначила, що військовослужбовці можуть захиститися від шахраїв, ідентифікувавши себе через мобільних операторів. Для цього потрібно прив’язати SIM-картку до свого паспорта.

"Якщо людина тривалий час не виходила на зв’язок, то її номер використовували для того, щоб відновити SIM-картку. Наприклад, із використанням останніх 3 цифр номера. За різними схемами відбувалося відновлення, але попередньо вони інформацію збирали про тих людей. Тому ми рекомендуємо, щоб ті, хто йде на фронт, знали, що у разі втрачання надовго мобільного зв’язку є ризик використання SIM-картки", – сказала експертка.


Теги статті: КредитиВійськовіУкраинские военнослужащиеУкраїнські військовіШахраїМошенникиSIM-картаСим-карты
Останні новини