Норвегія забороняє в’їзд автомобілів з російською реєстрацією


Норвегія з 3 жовтня забороняє в’їзд до країни зареєстрованих у Росії легкових автомобілів.

Про це повідомляє МЗС Норвегії.

"У відповідь на війну, яку Росія веде проти України проти міжнародного права, Норвегія запроваджує подальше посилення обмежувальних заходів проти Росії", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що буде заборонено в’їжджати зареєстрованим в Росії легковим автомобілям з дев’ятьма і меншою кількістю місць. Йдеться і про заборону на ввезення проміжних транспортних засобів.

Водночас Норвегія запроваджує деякі винятки. Зміни набудуть чинності опівночі у вівторок, 3 жовтня.

"Норвегія разом із союзниками та однодумцями реагує на жорстоку агресивну війну, яку Росія веде проти України. Важливо, щоб санкції були ефективними, щоб ми запобігли отриманню якомога більше доходів, необхідних російській державі для фінансування війни", – сказала міністр закордонних справ Аннікен Хуітфельдт.

Деталі заборони на в’їзд до Норвегії

Європейська комісія опублікувала 8 і 12 вересня оновлені рекомендації щодо проміжного імпорту, зокрема автомобілів, зареєстрованих у Росії.

Фінляндія, Естонія, Латвія, Литва та Польща дотримувалися директив Європейської комісії більше не дозволяти зареєстрованим у Росії автомобілям перетинати кордон ЄС, за деякими винятками. Тепер Норвегія запроваджує аналогічні заходи.

Уточнення обмежень означає, серед іншого, що зареєстровані в Росії легкові автомобілі з дев’ятьма або меншою кількістю місць не можуть бути ввезені в Норвегію, навіть при ввезенні проміжних транспортних засобів.

Норвегія запровадила низку винятків

Однак це положення не поширюється на транспортні засоби з десятьма та більше сидіннями. Таким чином, кордон, як і раніше, можна перетинати, наприклад, мікроавтобусами та автобусами через прикордонну станцію Стурскуг, як це відбувається зараз.

"Норвегія також запроваджує певні винятки. Виняток зроблено для транспортних засобів, що належать громадянам Норвегії або громадянам Європейської економічної зони, які постійно проживають у Росії, або членам їхніх сімей", – йдеться у заяві МЗС.

Винятки були зроблені для транспортних засобів, які необхідні з гуманітарних причин, наприклад, у разі гострого захворювання, смерті чи сімейного поховання.

Винятки також становлять дипломатичні транспортні засоби та транспортні засоби, що належать міжнародним організаціям чи кур’єрським службам держави.


Теги статті: НорвегіяНорвегияРоссияАвтомобили
Останні новини