В НАТО визначили Росію однією з головних загроз та підготували план протидії


На саміті НАТО у столиці Литви Вільнюсі були затверджені регіональні плани щодо стримування та захисту від Російської Федерації та терористичних угруповань, які визнані Альянсом головними загрозами.

Про це заявив голова Військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер. 

Під час виступу на Варшавському безпековому форумі він зазначив, що такі регіональні плани були розроблені командувачами об’єднаних сил під керівництвом Верховного головнокомандувача ОЗС НАТО в Європі.

Бауер пояснив, що ці плани "стосуються того, як стримувати і захищатися від двох загроз, з якими стикається НАТО, - а це Росія та терористичні угруповання".

"І ці плани були розроблені та узгоджені лідерами у Вільнюсі", - додав він.

За словами адмірала, регіональні плани стосуються "того, що потрібно бути здатним зробити для стримування та захисту від цих двох противників, двох загроз".

Також Бауер розповів, що раніше на саміті Північноатлантичного альянсу у Мадриді лідери ухвалили рішення про збільшення бойових груп на східному фланзі. Таким чином на додаток до вже існуючих 4 груп у Польщі та країнах Балтії було створено ще 4 - у Словаччині, Угорщині, Румунії та Болгарії.

Крім того, протягом року чотири такі бойові групи посилено з батальйонного до бригадного рівня.


Теги статті: загрозаБауэр РобугрозаРоссияРосіяНАТО
Останні новини