Розвідка Британії попередила про намір РФ замінувати український "гуманітарний коридор"


Росія має намір встановити морські міни на підходах до українських портів, щоб перешкодити експорту зерна через тимчасовий "гуманітарний коридор".

Про це повідомляє пресслужба Міністерства закордонних справ Великої Британії.

Зазначається, що Росія може продовжувати націлюватися на цивільне судноплавство у Чорному морі, зокрема встановлювати морські міни на підходах до українських портів.

У британській розвідці вважають, що РФ намагається поставити під загрозу цивільні судна, що проходять через "гуманітарний коридор", щоб стримати експорт українського зерна. Це дозволило б країні-агресорці тиснути на економіку України.

"Росія майже напевно хоче уникнути відкритого затоплення цивільних судів, а фальшиво звинувачує Україну в будь-яких атаках на цивільні судна у Чорному морі", – йдеться у повідомленні.

Як зазначили у відомстві, Британія опублікувала розвідувальні дані, щоб викрити тактику Росії задля запобігання будь-якому подібному інциденту.


Теги статті: экспорт зернаекспорт зернаЗамінуванняминированиеМинобороны ВеликобританииМіноборони БританіїБританская разведкаНапад Росії на УкраїнуВойнаВійназернова угодаЗерно
Останні новини