П’ять середземноморських країн просять ЄС про більшу допомогу для протидії міграції


Міністри з питань міграції та внутрішніх справ Греції, Італії, Іспанії, Кіпру та Мальти під час зустрічей у п’ятницю та суботу привітали попередньо схвалене рішення ЄС для протидії міграції, але закликали скерувати на це більше ресурсів.

Про це йдеться в публікації агенції AP.

Міністри-учасники неформальної групи Med 5 заявили, що Євросоюз повинен зайняти жорстку позицію щодо повернення нелегальних мігрантів у країни їхнього походження, водночас підкресливши важливість співпраці з ними.

Вони також закликали скерувати додаткові 2 мільярди євро на боротьбу з міграцією, оскільки більша частина поточного бюджету ЄС була витрачена на розміщення українських біженців і боротьбу з напливом мігрантів із Білорусі.

Грецький міністр із питань міграції Дімітріс Кайрідіс, який приймав уже шосту зустріч Med 5, згадав про заяви прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана, що звинуватив Брюссель у "юридичному ґвалтуванні" його країни через міграцію.

"Ми опинилися між ненависними крикунами справа і наївними людьми зліва, які вважають, що будь-яка спроба захистити кордони порушує права людини", – сказав Кайрідіс, назвавши Орбана передвісником того, чим може стати ЄС без ухвалення рішень щодо міграції.


Теги статті: Med 5Орбан ВикторКайридис ДимитрисІталіяГреціяІспаніяКіпрМальтаКипрИспанияГрецияИталияміграціяМиграцияЄвросоюзЕвросоюз
Останні новини