У Зеленського пригрозили РФ відповіддю на удари по енергетиці: "Матимуть наслідки"


Росіяни відчують на собі наслідки ударів ЗС РФ по енергетиці України, заявив радник ВП Михайло Подоляк. Чиновник запевнив, що війну "масштабують" на територію Росії.

Командування ЗС РФ накопичує ракети для масованого ракетного удару по Україні, яким намагатиметься зруйнувати енергетичну інфраструктуру, заявив президент Володимир Зеленський. У 2023 році подібні удари Сили оборони не залишать безкарними: росіяни відчують на собі, як це – жити без світла, тепла та води.

Про це заявив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк в інтерв’ю "24 каналу".

Подоляк зазначив, що росіяни мають зрозуміти, що не зможуть вбивати українців і сподіватися, що це їх ніяк не зачепить. Після окупації українських територій вони сподівалися, що зафіксували ситуацію "до кінця". Однак тепер війна масштабуватиметься, зокрема, на територію Росії. Отже, анонсував радник ОП, громадяни РФ незабаром відчують "багато наслідків".

"Якщо ти абсолютно свідомо робиш так, щоб люди в Україні не мали елементарних речей 21 століття, таких як тепло, світло, вода і таке інше, то це може зачепити і тебе", – сказав політик.

Під час діалогу з журналістами Подоляк зазначив, що багатьом росіянам досі недоступні блага 21 століття — від води до каналізації. Тому, можливо, вони хочуть зруйнувати ці речі в інших країнах, щоб і там було "як у середньовіччі". Радник ОП зазначив, що відтепер РФ відчує, що Україна має можливість завдавати таких ударів, як це роблять росіяни.

"Не тільки Росія матиме можливість знищувати щось. Це дасть їм можливість відчути, що вони живуть у сучасному світі", – упевнений він.


Теги статті: Напад Росії на УкраїнуВойнаВійнаРоссияРосіяПодоляк МихаилПодолякЭнергетикаЕнергетикаенергетична інфраструктураЕнергетическая инфраструктураЗеленский
Останні новини