Суд заочно арештував ексмера Одеси Костусєва


Слідчий суддя ВАКС обрав запобіжний захід ексмеру Одеси Олексію Костусєву у справі про незаконне заволодіння майном і доходом КП "Міжнародний аеропорт "Одеса".

Про це повідомляє пресслужба САП.

Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Після його затримання та доставки до місця проведення досудового розслідування слідчий суддя вирішить питання щодо застосування цього запобіжного заходу, йдеться у повідомленні.

У жовтні НАБУ оголосило у розшук Костусєва.

НАБУ та САП ще наприкінці серпня повідомили про викриття злочинної групи, яка заволоділа майном аеропорту "Одеса" вартістю 118 млн грн і доходом від його діяльності протягом 2012-2022 років у розмірі понад 2,5 млрд грн.

Окрім Костусєва серед підозрюваних зазначені його колишній заступник, бізнесмени Борис Кауфман та Алекс Борухович (раніше Олександр Грановський з Одеси), а також директор "Одеса аеропорт Девелопмент" Олексій Кочанов. Кауфман та Борухович контролюють "Одеса аеропорт Девелопмент", яка володіє 75% міжнародного аеропорту "Одеса".

ВАКС заарештував майно аеропорту Одеса у жовтні.


Теги статті: Одеса аеропорт ДевелопментКочанов АлексейКауфманКауфман БорисБорухович АлександрХищениярозкрадання і привласнення майнаГрановский АлександрКоррупцияКорупціяСАПНАБУМіжнародний аеропорт ОдесаМеждународный аэропорт ОдессаарештАрестзаочный арестВАКСОдесаОдессаКостусев Алексей
Останні новини