Під Харковом накрили банду чорних лісорубів


Правоохоронці провели 37 одночасних обшуків та оглядів за місцем роботи та проживання фігурантів, у місцях незаконної порубки ними дерев та зберігання незаконно видобутої деревини.

Про це повідомляє поліція Харківської області.

Встановлено, що група посадових осіб одного із державних підприємств спільно з іншими особами організувала схему незаконної порубки дерев на території Чугуївського району Харківської області.

"Зловмисники вирубували дерева у лісових угіддях, що належать державному підприємству з метою їхнього подальшого продажу. Вони занижували діаметри стовбурів дерев, які призначалися до вирубання, та їхні категорії якості, за документами визначали ділову деревину як дров’яну і присвоювали різницю у вартості від реалізованого" - мовиться у повідомленні.

За результатами обшуків та оглядів виявлено та вилучено: незаконно добуту деревину, бензопили, транспортні засоби, на яких вивозилася деревина, гроші в сумі 1 043 570 гривень, 78 252 доларів США, 5 950 Євро, документи з лісогосподарської діяльності, чорнові записи . Крім того, в учасників групи виявлено та вилучено предмет, схожий на корпус ручної гранати Ф-1 та згорток із речовиною рослинного походження.

Вирішується питання накладення арешту на вилучене майно.


Теги статті: Вырубка лесавирубка лісузадержаниезатриманняХарьковская областьХарківська область
Останні новини