Біткоїн встановив новий історичний рекорд


Біткоїн оновив свій історичний максимум. Курс першої криптовалюти в моменті досягнув $68 998 – це більше, ніж у листопаді 2021 року, коли було встановлено попередній рекорд "цифрового золота".

За даними однієї з найбільших європейських криптобірж українського походження WhiteBIT, вдень 5 березня ціна BTC почала зростати і, додавши за кілька годин понад $1,5 тисячі, вперше за 27 місяців перевищила позначку $68 тисяч за монету.

Втім, відразу після цього почалася сильна корекція – ціна біткоїну в моменті опускалася нижче за $67,3 тисячі. Після цього курс стабілізувався на рівні 68 тисяч доларів.

Разом із курсом до рекордних $1,35 трлн зросла й ринкова капіталізація активу. Згідно з цим CoinMarketCap, домінування біткоїну на ринку становить 52,6% (рівно стільки інвестицій у криптоіндустрію цілком припадає на BTC).

З початку 2024 року курс "цифрового золота" виріс вже майже на 60%, і лише за останній тиждень біткоїн додав близько 20%. Рекордні котирування фіксуються на тлі максимального з лютого 2021 криптовалютного Індексу страху і жадібності, який досяг рівня 90.


Теги статті: КриптовалютаBitcoinкриптовалюта биткоинкурс биткоинаБиткоин
Останні новини