Макрон запропонував РФ припинити вогонь на час Олімпійських ігор


Президент Франції Еммануель Макрон запевнив, що запропонує Росії припинити військові дії в Україні та дотримуватися "режиму тиші" на час проведення літніх Олімпійських ігор у Парижі.

Про це стало відомо із інтерв’ю Макрона для українських ЗМІ в ефірі національного телемарафону.

Такий намір Макрон озвучив, реагуючи на заклик ведучої Наталії Мосейчук "вимагати, щоб Росія припинила вогонь під час Олімпійських ігор".

"Так, ми це попросимо", – запевнив французький президент.

На тлі постійних закликів міжнародних лідерів, різних організацій та спільнот до країни-агресу про необхідність дотримуватися міжнародних прав та Статуту ООН, РФ продовжує широкомасштабну військову агресію проти України, регулярно скоює військові злочини і не висловлює наміру припинити окупацію. Отже, можна припустити, що Кремль такий заклик Макрона, швидше за все, вкотре проігнорує.

Нагадаємо також, що проведення літньої Олімпіади-2024 заплановане на період із 26 липня по 11 серпня. Ігри XXXIII відбудуться у столиці Франції у Парижі. До речі, на цій Олімпіаді виступатимуть російські та білоруські спортсмени, хоча їх як "нейтральних" у РФ офіційно позбавили права брати участь у таких міжнародних змаганнях.


Теги статті: Напад Росії на УкраїнуВойнаВійнаПутінПутинРосіяРоссияОлимпиада-2024Олімпіада-2024ФранціяФранцияінтерв’юИнтервьюМакрон ЭммануэльМакрон Емануель
Останні новини