У Міноборони США назвали причину обмежень на удари України по РФ


За словами спікера Пентагону Пета Райдера, політика США щодо використання Україною американської далекобійної зброї по стратегічних об’єктах на території Росії не змінилася.

Райдер зазначив, що керівництво США не хоче бачити несподіваних наслідків ескалації, які можуть загрожувати розширенням розв’язаної Росією злочинної війни за межі України.

Він зазначив, що йдеться про здоровий глузд.

"Думаю, це те, з чим нам усім потрібно рахуватися і ставитись до цього дуже серйозно. Однак ми ніколи аж ніяк не недооцінюємо загрозу, яку Росія становить для України. Тому ми працюватимемо з Україною і надалі, щоб вона мала все необхідне для захисту своєї суверенної території та свого народу", - наголосив спікер Пентагону.

Пет Райдер

Тому, за словами представника Пентагону, з початку війни Штати тісно співпрацюють з Україною та європейськими партнерами, щоб запобігти ширшій війні.

"США не перебувають у стані війни з Росією. Ми не прагнемо конфлікту з Росією, але ми повністю підтримуємо право України на самозахист і продовжуватимемо працювати з Україною, щоб переконатися, що вона зможе це зробити", - наголосив спікер Пентагону.

Райдер додав, що США й надалі вестимуть активні розмови з українцями, але зараз політика не змінилася.


Теги статті: УкраїнаУкраинаРакетные ударыРакетні удариНапад Росії на УкраїнуНападение России на УкраинуВойнаВійнаРосіяРоссияМинобороны СШАПентагонПатрик РайдерРайдер Пет
Останні новини