Нардеп попередив про наслідки через борги за комунальні послуги


Війна жодним чином не може впливати на можливість сплачувати за комунальні послуги в Києві. Тож тепер комунальні підприємства зможуть примусово стягувати борги та відключати від мереж боржників.

Про це в ефірі КИЇВ24 сказав народний депутат України, перший заступник голови Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Олексій Кучеренко.

"Чому раптом люди перестали платити за воду в Києві? “Київводоканалу” заборонили підвищувати тариф. Київ живе в умовах старого тарифу. В Умані платять по 120 грн за куб. Навіть якщо ви не заплатили і у вас борги, все одно по цьому боргу до вас прийдуть".

Він додав, що рано чи пізно законодавство стане жорсткішим у цій ситуації.

"Людям дозволять погасити борги, або цей борг буде “висіти” обтяженням на квартирі. Ви її не зможете продати, бо там буде борг. Або треба буде у спадщину передати, а там буде таке обтяження". 

Відомо, що борг за комунальні послуги може також завадити продати квартиру або передати її у спадщину. Мораторій на накладання боргу діє лише тоді, коли будинок був пошкоджений через війну.


Теги статті: ПАО АК КиевводоканалКиївводоканалКиевводоканалКоммунальные услугикомунальні послугиДолгиДолги за коммуналкуБоргиДепутатыДепутатиКучеренко Алексей
Останні новини