У боях за Україну загинув шахтар із Донеччини


У боях за Україну  загинув воїн з Донеччини В’ячеслав Бондаренко. До повномасштабного вторгнення Росії він працвав шахтарем на одній з державних шахт, однак з 24 лютого 2022 року взяв до рук зброю, аби захистити рідну землю від окупантів. 

У Героя, якому навіки буде 36 років, залишилася дружина та троє дітей. Про загибель В’ячеслава Бондаренка повідомили у ДП "Добропіллявугілля-видобуток", де він працював.

"Загинув Бондаренко В’ячеслав Володимирович, гірник підземний дільниці підготовчих робіт №3 ВП "Шахтоуправління "Добропільське"  шахта "Алмазна" ДП "Добропіллявугілля-видобуток", – зазначили колеги В’ячеслава.

Народився майбутній захисник та воїн 4 січня 1988 року. Усе свідоме життя пов’язав з робото на підприємствах "Добропіллявугілля". З 2006 року В’ячеслав Бондаренко працював на шахті "Білозерська": спершу - учнем гірника підземного, потім гірником підземним, гірником очисного забою, прохідником... З 22 березня 2021 року працював на ВП "ШУ "Добропільське" шахта "Алмазна" гірником підземним. У вугільній промисловості чоловік пропрацвав 14 років.

Коли ж Росія розпочала повномасштабне вторгенення в Україну, В’ячеслав у перший же день, 24 лютого 2022 року, вступив до лав Збройних сил України.

Відтоді і аж до свого останнього бою 11 липня цього року В’ячеслав захищав рідну землю та гідно виконував військовий обов’язок.

"Бондаренко В’ячеслав був прикладом для своєї дружини та дітей, гарним батьком, чоловіком, чемним, порядним, відповідальним, мав повагу серед колег.  Померти на полі бою – найвища жертва, яку можна принести заради свободи та безпеки інших. В’ячеслав залишив свій слід у серцях тих, хто мав честь знати його та працював із ним поряд", – зазначили у ДП "Добропіллявугілля-видобуток".

Як уточнили у Facebook-групі "Містечко Білопілля", вдома на Героя чекали троє діток.


Теги статті: военныевійськовийНападение России на УкраинуНапад Росії на УкраїнуВойнаВійнаПогибшие
Останні новини