В Одесі поліція замовила арматуру та кондиціонери за завищеними цінами


ГУ Національної поліції в Одеській області за результатами тендеру замовило ТОВ «Будівельна Група «Гарант Якості» реконструкцію комплексу будівель за 56,58 млн грн.

Про це пише Олеся Ланцман у виданні «Центр публічних розслідувань». Наступного дня після укладання договору поліція домовилась з підрядником про зниження вартості на 3,17 млн грн коштом зниження деяких складових кошторису. Однак і після внесених змін журналістка «Центру публічних розслідувань» знайшла деякі будматеріали та обладнання за завищеною ціною.

Як з’ясувалося, арматуру класу А-ІІІ діаметром 14 мм врахували за 50 331 грн/т (тут і далі ціни вказано з ПДВ). На ринку її можна купити за 32 050 грн/т, що на 36% дешевше.

Згідно з кошторисом в будівлі поліції буде встановлено як мінімум 18 кондиціонерів. Найдорожча у кошторисі спліт-система коштує понад 69 708 грн. Таких систем планують поставити 4 штуки.

Проста перевірка на hotline показує середню ринкову ціну цих спліт-систем на рівні 47 тис грн. А в одному з магазинів, з яким вдалось зв’язатись журналістці, підтвердили, що мають тотожні за 34 тис грн. Це майже вдвічі дешевше ніж в кошторисі.

Вартість будматеріалів в договорі визначена «динамічною», що означає можливість зміни вартості по ходу будівництва. Відтак остаточні ціни знатиме тільки замовник.

ТОВ «Будівельна група «Гарант якості» працює на ринку з 2018 року. Компанія належить Геннадію Лебедєву з Миколаєва. З 2022 року вона натендерила на 82,48 млн грн, уклавши п’ять угод. Її перша угода з «Укренерго» була на 2,56 млн грн. Три наступні угоди з ДБР у Миколаєві склали 26,51 млн грн. Найбільший контракт на 53,41 млн грн укладений з нинішнім замовником.

Джерело: "Наші гроші"


Теги статті: НиколаевМиколаївУкренергоУкрэнергоГП НЭК УкрэнергоЛебедєв ГеннадійТОВ Будівельна Група Гарант ЯкостіТендерыТендериЛанцман ОлесяНацполіціяНацполицияОдеська областьОдесская область
Останні новини