Нафта зупинила свій ріст цін після перебоїв у постачаннях в Лівії, – Reuters


Ціни на нафту зупинили своє нещодавнє зростання, знизившись у вівторок після підвищення більш ніж на 7% за попередні три сесії через побоювання щодо можливого закриття лівійських нафтових родовищ.

Про це інформує Reuters.

Ф’ючерси на нафту марки Brent знизилися на 18 центів, або на 0,2%, до 81,25 долара за барель, тоді як ф’ючерси на американську нафту марки West Texas Intermediate впали на 28 центів, або на 0,4%, до 77,14 долара за барель.

Повідомляється, що ціни на нафту різко зросли протягом попередніх трьох сесій через очікування зниження процентних ставок у США, що може підвищити попит на паливо, а також через військові дії між Ізраїлем і "Хезболлою" у Лівані, які загрожують широкомасштабним конфліктом на Близькому Сході, потенційно здатним порушити постачання з ключового регіону видобутку, а також через можливе закриття лівійських нафтопроводів.

За цей період WTI подорожчала на 7,6%, а Brent – на 7%.

Нафтові родовища на сході Лівії, які забезпечують практично весь видобуток країни, будуть закриті, а видобуток і експорт зупинено, повідомила в понеділок адміністрація, що базується на сході країни, після загострення напруженості навколо керівництва центрального банку.

Підтвердження з боку міжнародно визнаного уряду країни в Тріполі або від Національної нафтової корпорації (NOC), яка контролює нафтові ресурси, не було.

Політичний конфлікт може вплинути майже на всі 1,17 млн барелів на добу видобутку північноафриканської країни.


Теги статті: Мировые цены на нефтьНефтьнафтаЛивияЛівія
Останні новини