Блінкен у Лондоні на зустрічі з прем’єром Британії обговорить підтримку України


Державний секретар США Ентоні Блінкен обговорить зусилля з підтримки України у війні проти Росії, а також відповіді на конфлікт на Близькому Сході з прем’єр-міністром Кіром Стармером і іншими посадовими особами Великої Британії в Лондоні.

Про це повідомляє Держдепартамент США.

Держдепартамент зазначив, що під час зустрічей зі Стармером і міністром закордонних справ Девідом Леммі Блінкен також обговорить питання, пов’язані з Індо-Тихоокеанським регіоном і оборонним пактом AUKUS між США, Австралією та Великою Британією.

Поїздка Блінкена відбувається на фоні повідомлень про постачання Іраном балістичних ракет для Росії. Представник Євросоюзу заявив, що ця інформація є "достовірною".

Минулого тижня телеканали CNN і Wall Street Journal, посилаючись на неназвані джерела, повідомили, що Іран передав Росії балістичні ракети малої дальності.

Візит Блінкена до Лондона відбувся через тиждень після того, як Велика Британія призупинила дію деяких ліцензій на експорт зброї до Ізраїлю через обладнання, яке могло бути використане у війні в Газі.

Адміністрація президента Джо Байдена та віцепрезидента Камала Гарріс, яка виступає кандидатом на його місце, піддається тиску з боку критиків війни, які вимагають призупинити деякі постачання зброї Ізраїлю, найближчому союзнику Вашингтона на Близькому Сході.

Згідно з заявою британського уряду, Блінкен перебуває в Лондоні і розпочне переговори з Леммі щодо стратегічного діалогу між Великою Британією та США з метою зміцнення зв’язків, які забезпечують зростання та безпеку.

У заяві також йдеться про ключові елементи відносин між Великою Британією та США, включно із обороною та безпекою, Європою, Україною, Близьким Сходом, Індо-Тихоокеанським регіоном та іншими глобальними пріоритетами.

"У більш нестабільному та небезпечному світі ще важливіше, щоб ми були тісно пов’язаними країнами", – зазначив Леммі у своїй заяві перед зустріччю.


Теги статті: Дэвид ЛеммиСтармер Кирпомощь Украинедопомога УкраїніВеликобританіяВеликобританияЛондонЭнтони БлинкенБлинкен Тони
Останні новини