Новому уряду Франції вже загрожує вотум недовіри


Новий уряд Франції на чолі з Мішелем Барньє вже опинився під загрозою вотуму недовіри. Депутати можуть відправити його у відставку.

Про це повідомляє BFM TV.

Відомо, що уряд під керівництвом Мішеля Барньє був представлений цієї суботи, через шістнадцять днів після призначення нового прем’єр-міністра.

Як зазначається, це вперше за часів П’ятої республіки, коли глава французького уряду не має навіть відносної більшості у Національній асамблеї. Це безпрецедентна ситуація, яка політично послаблює нову виконавчу владу в умовах загрози вотуму недовіри.

Так, президент Національного об’єднання, яке має 126 мандатів у Національній асамблеї, Джордан Барделла заявив, що в уряду «немає майбутнього».

Лідерка ультраправого «Національного фронту» Марін Ле Пен схарактеризувала уряд як «перехідний», який виник унаслідок «неприродних альянсів».

Ліві закликали якнайшвидше позбутися уряду, як тільки стало відомо про його склад.

Для того, щоб відправити новий уряд у відставку, депутати можуть скористатися відповідним механізмом. У такому випадку, якщо більшість депутатів проголосує за цю пропозицію, уряд змушений буде піти у відставку.


Теги статті: ОтставкаВідставкаБарнье МишельФранціяФранция
Останні новини