РФ вкрала українського зерна на понад 30 мільярдів гривень


Росіяни намагаються вкрасти зерно, а якщо це не вдається – знищити.

Збитки внаслідок привласнення Росією українського зерна перевищують 30 млрд грн, однак ці дані не остаточні. Про це заявив начальник Департаменту протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту, Офісу Генерального прокурора Юрій Бєлоусов на конференції United for Justice.

«Ми виділили два періоди атак Росії на агропромислову інфраструктуру, які пов’язані з «зерновою угодою». До її підписання обстріли здійснювалися з артилерійських систем у прифронтових зонах: найбільше уражених об’єктів у Миколаївській (59) та Херсонській (78) областях. Після того, як Україна відмовилася від загрозливих умов агресора, масштаби ударів почали розширюватися. У першу чергу ціллю стала Одеса та Одеська область, що мають найбільш потужну і розвинену інфраструктуру», – пояснив

За його словами, відтоді Росія почала використовувати широкий спектр абсолютно різних засобів ураження. Це і «Шахеди», і «Іскандери», і ракети тактичної авіації, а також ракети морського та наземного базування.

«Це свідчить про те, що це добре скоординована політика Росії. У таких атаках беруть участь абсолютно різні роди військ. І рішення синхронно здійснювати атаки ухвалюються найвищим військово-політичним керівництвом Російської Федерації», – пояснив представник Офісу генпрокурора.

Як зазначив Юрій Бєлоусов, Росія прагне позбавити українців засобів для існування. Вона намагається вкрасти зерно, а якщо це не вдається – знищити.

Він додав, що наразі збитки, які Україна понесла через привласнення зерна, попередньо складають понад 30 млрд грн.

«Враховуючи масштаби таких злочинів, однозначно, як мінімум, можна простежити злочин проти людяності, а в більш широкій перспективі – один з елементів геноциду, пов’язаний зі створенням умов для фізичного знищення нації. Йдеться про позбавлення нації умов для виживання, адже ми знаємо, який потенціал має зерно», – підсумував Юрій Бєлоусов.


Теги статті: окупаціяОккупацияРосіяРоссияОфис ГенпрокурораОфіс генпрокурораБелоусов ЮрийЗерно
Останні новини