ISW: У Тверській області українські сили знищили потенціал РФ на місяці


За інформацією, наданою головою естонської розвідки, полковником Антсом Ківіселгом, у районі Торопця було знищено 30 000 тонн боєприпасів. Енергія вибуху співставна з 750 000 артилерійських снарядів.

Удар України 18 вересня по складу з ракетами і боєприпасами поблизу Торопця, Тверська область, призвів до знищення достатньої кількості російських боєприпасів, що може вплинути на російські операції в наступні місяці. Про це повідомляє Інститут вивчення війни у своєму звіті від 22 вересня.

За словами полковника Ківіселга, 20 вересня удар призвів до детонації 30 000 тонн боєприпасів. Він зазначив, що потужність вибуху рівна 750 000 артилерійських снарядів, тоді як російські війська в середньому обстрілюють українські позиції 10 000 снарядами щотижня. Його розрахунки показують, що український удар знищив запаси російських боєприпасів на строк від двох до трьох місяців.

Українські ЗМІ, посилаючись на дані спецслужб, повідомили, що на складі в Торопці зберігаються ракети "Іскандер", балістичні ракети "Точка-У", плануючі авіабомби та артилерійські боєприпаси. Поки неясно, чи включали ті 30 000 тонн, про які говорив Ківіселг, як ракети, так і артилерійські боєприпаси. У будь-якому випадку, удар завдав значної шкоди.

На думку ISW, тривалі українські атаки на тилові російські логістичні об’єкти на території РФ створять масштабний оперативний тиск на російські Збройні сили, що, у свою чергу, може змусити військове командування реорганізувати і розподілити свої системи підтримки та логістики на території Росії для зменшення наслідків таких атак.

Примітка: якщо Ківіселг дійсно мав на увазі 10 000 снарядів на тиждень, то російські сили витрачають понад 100 000 снарядів за два з половиною місяця; якщо ж йшлося про 10 000 снарядів на день, то російські сили витрачають 750 000 снарядів за той самий період.

Аналітики підкреслюють, що представник естонської розвідки міг помилитися і насправді хотів сказати, що російські сили витрачають 10 000 снарядів на день, проте в ISW це поки не можуть підтвердити.


Теги статті: Нападение России на УкраинуНапад Росії на УкраїнуВойнаВійнаЗСУВСУБоєприпасибоеприпасыБПЛААтакаРосіяРоссияТверская область
Останні новини