У Черкасах та Тернополі затримали ще трьох паліїв авто військових


Служба безпеки України та Національна поліція затримали ще трьох зловмисників, які за замовленням РФ підпалювали службові автомобілі Сил оборони в Тернополі та Черкасах.

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

Як зазначили в спецслужбі, основними цілями фігурантів були автомобілі, які проходили технічне обслуговування після виконання бойових завдань на фронті.

Так, у Черкасах «по гарячих слідах» затримали 18-річного студента місцевого коледжу, який за замовленням з РФ підпалив військовий позашляховик за допомогою легкозаймистої суміші.

Сподіваючись отримати грошову винагороду, молодик зафіксував загоряння на камеру свого телефону та відправив відеозвіт російському куратору.

Проте обіцяних «легких грошей» від замовників із РФ йому так і не чекатися. Замість цього фігурант отримав підозру від слідчих СБУ за ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період).

Наразі зловмисник перебуває під вартою, йому загрожує до восьми років позбавлення волі.

Крім того, співробітники СБУ та Нацполіції затримали в Тернополі двох підпалювачів автомобілів військових, які діяли в складі злочинної групи.

Фігурантами виявилися місцеві жителі, які шукали швидкий заробіток у Телеграм-каналах, де з ними зв’язався представник російських спецслужб.

Для дестабілізації суспільно-політичної ситуації в західному регіоні ворог обіцяв паліям гроші в обмін на серію підпалів.

Проте обіцяних грошей вони не дочекалися, оскільки правоохоронці затримали обох зловмисників по гарячих слідах після першого підпалу.

У затриманих вилучили мобільні телефони, які вони використовували в підривній діяльності на користь РФ.

Обом фігурантам повідомили про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 114-1 ККУ (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Зловмисники перебувають під вартою, їм загрожує до 8 років позбавлення волі.


Теги статті: СБУзадержаниезатриманняАвтомобилипідпалПоджогЧеркассыЧеркасиТернопольТернопіль
Останні новини