Зеленський провів зустріч із Ердоганом і запросив його в Україну


Перебуваючи з офіційним візитом у Сполучених Штатах Америки, президент України Володимир Зеленський провів зустріч зі своїм турецьким колегою Реджепом Таїпом Ердоганом. Під час зустрічі сторони обговорили подальший розвиток стратегічного партнерства між Україною та Туреччиною, зокрема, питання торгівлі, інвестицій та участі турецьких компаній у відновленні нашої країни.

Важливим питанням стала також реалізація Формули миру та забезпечення свободи судноплавства в Чорному морі. Ердоган також отримав запрошення відвідати Україну.  Деталі зустрічі розкрив сам Зеленський.

За його словами, основною темою зустрічі з президентом Туреччини Ердоганом стало подальше зміцнення стратегічного партнерства між двома країнами.

"Ми зосередилися на збільшенні двосторонньої торгівлі, інвестицій та економічної співпраці, а також на участі турецьких компаній у відновленні України", – зазначив глава держави.

Окрім того, Зеленський та Ердоган обговорили реалізацію української Формули миру, особливо акцентуючи на тому її пункті, від виконання якого залежить дуже багато, зокрема, від Туреччини.

"Обговорили реалізацію Формули миру з особливим акцентом на забезпеченні свободи судноплавства в Чорному морі та лідерській ролі Туреччини у відповідному пункті Формули", – підкреслив український президент.

Він також додав, що запросив Ердогана відвідати Україну.


Теги статті: Нападение России на УкраинуНапад Росії на УкраїнуВойнаВійнаСШАЭрдоган Реджеп ТайипЗеленский
Останні новини