Мінсоцполітики: В "Дії" можна буде оформити базову соціальну допомогу


За словами заступника міністра соціальної політики Костянтина Кошеленка, для отримання цієї допомоги не потрібні інші довідки чи додаткові звернення — достатньо лише подати відповідну заяву в "Дії".

В "Дії" буде можливість оформити базову соціальну допомогу. Міністерство соціальної політики спільно з Міністерством цифрової трансформації розробляють пілотний проєкт для запуску послуги нарахування базової соціальної допомоги в "Дії". Про це повідомив заступник міністра соціальної політики України Костянтин Кошеленко під час Global Digital Social Forum.

"Це буде одна допомога замість п’яти, і вона буде більш значною за сумою. Вона надаватиметься без збору паперових довідок та додаткових звернень — через портал "Дія", — сказав Кошеленко.

Заступник міністра також зазначив, що нарахування базової соціальної допомоги здійснюватиметься завдяки обміну інформацією між різними системами. Людині потрібно буде лише подати в "Дії" заяву про призначення допомоги.

"Це наш не перший і не останній крок у "Дії". Надалі на порталі з’являтимуться все більше соціальних послуг та виплат", — додав він.


Теги статті: ВыплатыСоцвыплатыВиплатиКошеленко КонстантинДіямобильное приложение ДіяМінсоцполітикиМинсоцполитики
Останні новини