ISW: Росіяни просунулися в напрямку Торецька й намагаються обійти Селидове


Російські терористи продовжують наступ на Торецькому напрямку, намагаючись захопити місто. Геолокаційні знімки, опубліковані 29 вересня, свідчать про те, що загарбники досягли певних успіхів уздовж вулиці Гайдара в західній частині Дружби (на північному сході від Торецька).

Також ворог активізував наступ на Покровському напрямку.

Цю інформацію наводить Інститут вивчення війни.

Військове керівництво Росії 30 вересня повідомило, що елементи Центрального угруповання військ нібито захопили Неліпівку (на південь від Торецька), проте в ISW поки що не спостерігали підтвердження дій російських військ у північній частині Неліпівки. Бої тривають у східній та південно-східній частинах Торецька, зокрема в напрямку мікрорайону Забалка (південна частина Торецька) та в лісових масивах на південний захід від Торецька в напрямку Щербинівки.

В РФ стверджують, що окупаційні війська захопили декілька позицій у лісосмугах на південний захід від Торецька та просуваються в напрямку Пантелеймонівки та Сухої Балки. У Генштабі ЗСУ повідомляли, що російські війська здійснили наземні атаки в районі самого Торецька, на південний схід від міста в районі Залізного, на південь від Торецька в районі Неліпівки і на захід від Торецька в напрямку Щербинівки.

Крім того, ворог демонструє активність на Покровському напрямку. Аналітики зазначають, що окупанти, ймовірно, намагаються обійти Селидове (південніше на схід від Покровська) через його північний і південний фланги і нещодавно просунулися на обох флангах.

Геолокаційні кадри, опубліковані 30 вересня, свідчать про те, що путінська армія нещодавно просунулася вздовж траси М04 Донецьк-Покровськ на північ від Селидово. Додаткові геолокаційні кадри, опубліковані 30 вересня, показують, що російські війська нещодавно просунулися далі до залізничної лінії на південь від Селидового.

Аналітики Інституту вивчення війни також зазначають, що російські окупанти досягли успіхів у цьому ж районі поблизу залізничної лінії на південь від Селидового. Декілька російських пропагандистів стверджували, що війська РФ намагаються оточити Селидове та порівнювали ситуацію з нинішніми спробами росіян обійти і оточити Вугледар.


Теги статті: Нападение России на УкраинуНапад Росії на Українубоевые действияфронтВойнаВійнаСелидовоСелидовеТорецк
Останні новини