Давид Шарп пояснив, чим відрізняються поставки озброєння для Ізраїлю та України


В питаннях військової допомоги інтереси України та Ізраїлю майже не збігаються. Пакети підтримки від США для обох країн мають різний характер і суттєво відрізняються за всіма параметрами.

Про це у випуску OBOZ.Talk заявив військовий аналітик з Ізраїлю Давид Шарп. Він зазначив, що пакет допомоги для Ізраїлю на суму 14 мільярдів доларів має довгостроковий характер, і в основному ці кошти виділені для закупівлі.

Шарп пояснив, що Україні переважно надають конкретні системи озброєння, у той час, як Ізраїль, навпаки, на виділені американцями гроші купує у них певні види зброї.

"З цих 14 мільярдів левова частка зовсім не актуальна для України, це не перетинається. Тобто Х мільярдів – це перехоплювачі для ’Залізного купола’, ’Пращі Давида’ та подібні системи. Це те, що жодним чином не стосується України", – зазначив аналітик.

Також, наприклад, Україна отримує невелику кількість авіабомб, тоді як Ізраїлю потрібно значно більше. Нашим Силам оборони більш необхідні артилерійські боєприпаси.

"Це, мабуть, єдина тема, де є перетин. Але навіть тут в Ізраїлю інші вимоги. До речі, Ізраїль отримав під час війни певну кількість артилерійських снарядів, оскільки також витрачав їх у великих обсягах. Але ці снаряди навіть були з-поміж тих, що зберігалися на ізраїльській території спочатку для того, щоб Ізраїль міг їх використати у разі великої війни", – вказав Шарп.

Він додав, що в умовах військового конфлікту виникає конкуренція за компоненти виробництва. Ізраїльська військова промисловість зараз усіма силами намагається налагодити виробництво, для чого необхідно закуповувати компоненти, які також цікавлять тих, хто виробляє озброєння та боєприпаси для України.


Теги статті: військова допомогаВоенная помощьУкраїнаУкраинаІзраїльИзраильШарп Давид
Останні новини