ВАКС подовжив арешт колишньому заступнику міністра енергетики Хейлу


Слідчий суддя Вищого антикорупційного суду продовжила запобіжні заходи ексзаступнику міністра енергетики Олександру Хейлу та його довіреній особі.

Про це повідомляє пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«Вищий антикорупційний суд задовольнив прохання прокурора САП і продовжив на 2 місяці запобіжний захід у вигляді тримання під вартою колишньому заступнику міністра енергетики та його довіреній особі, яких викрили в отриманні неправомірної вигоди за надання дозволу на вивезення гірничо-видобувного обладнання з прифронтової зони», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, слідчий суддя врахувала аргументи прокурора та залишила без змін альтернативний запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 25 млн грн та 65 млн грн відповідно.

У САП нагадали, що 12 серпня 2024 року ВАКС частково задовольнив клопотання САП і застосував до ексзаступника міністра енергетики запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 25 млн грн застави.

Щодо довіреної особи колишнього високопосадовця суд застосував запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 65 млн грн застави.


Теги статті: САПВАКСХейло Александр
Останні новини