У Куп’янську вже не залишилося жодного вцілілого будинку, — Канашевич


Забезпечувати життєдіяльність міста стає дедалі складніше, констатує керівник району Андрій Канашевич. На правому березі Куп’янська досі проживає близько 3 тисяч осіб.

У місті Куп’янськ Харківської області більше не залишилося жодного цілого будинку. Про це в ефірі телемарафону заявив начальник районної військової адміністрації Андрій Канашевич.

Він повідомив, що у місті вже немає жодної неушкодженої будівлі.

"Як мінімум — немає вікон. Існують пошкодження дахів, стін", — зазначив посадовець, додавши, що це вже не той Куп’янськ, яким він був після деокупації два роки тому.

Постійні масовані обстріли російських військ, за його словами, не дають можливості ліквідувати наслідки, які завдали окупанти раніше.

"Попри те, що підтримувати життєзабезпечення міста з кожним днем стає все важче, комунальні служби намагаються якомога швидше відновлювати електрику та газ, вода є", — зазначив керівник району.

Незважаючи на оголошену обов’язкову евакуацію, у місті все ще залишилися люди. До російського вторгнення населення Куп’янська становило 27 тисяч осіб, наразі ж, за словами Канашевича, на правому березі міста ще проживає близько 3 тисяч осіб.

Як у свою чергу інформує Харківська обласна прокуратура, 3 жовтня ворог неодноразово обстрілював Куп’янськ. Внаслідок обстрілу, що стався близько 9:40, пошкоджено будівлю навчального закладу. Орієнтовно о 12:30 ворог завдав удару по місту ФАБ-250 з модулем УМПК. Пошкоджень зазнав житловий багатоквартирний будинок.

Також приблизно о 15:00 збройні сили РФ вдарили по Куп’янську дроном, поціливши в зупинку громадського транспорту. Поранення отримали двоє мирних мешканців — 44-річний чоловік та 16-річна дівчина. Їх госпіталізували до лікарні.


Теги статті: Канашевич АндрейНападение России на УкраинуНапад Росії на УкраїнуВойнаВійнаКупянск
Останні новини