ЦАХАЛ почав у Секторі Гази нову наземну операцію


Армія оборони Ізраїлю у неділю повідомила, що в рамках нової наземної операції оточила місто Джабалія на півночі Гази, щоб завадити спробам ХАМАСу відновити свої позиції в цьому районі.

Про це інформує Times of Israel.

Ізраїльські сили оточили місто вночі після отримання розвідувальних даних про бойовиків і інфраструктуру ХАМАС у цьому районі, після чого, за даними ЦАХАЛу, було завдано серії авіаударів і артилерійських обстрілів. Військові повідомляють, що удари були спрямовані на десятки об’єктів ХАМАС у Джабалії, включаючи склади зброї, тунелі, осередки бойовиків та інші стратегічні цілі.

«Операція продовжуватиметься стільки, скільки буде потрібно, систематично завдаючи ударів і знищуючи терористичну інфраструктуру в цьому районі», - заявили в ЦАХАЛі.

Ця операція стала четвертим наступом ЦАХАЛу на Джабалію з початку війни рік тому.

На тлі розширеної операції Армія оборони Ізраїлю також оголосила в неділю, що збирається евакуювати цивільне населення з усієї півночі Гази, а також розширить площу гуманітарної зони в південній частині сектора Гази. Саме в цю зону, де зараз проживає більшість населення Гази, доставляється основна частина гуманітарної допомоги. Там також знаходяться польові госпіталі.

За деякими оцінками, близько 200 000 палестинців залишаються на півночі Гази після того, як на початку війни ЦАХАЛ закликав весь регіон евакуюватися на південь сектора.

Зазначається, що останні військові дії в анклаві відбуваються на тлі підготовки ЦАХАЛу до ймовірних спроб ХАМАСу здійснити атаки у річницю теракту угруповання на півдні Ізраїлю 7 жовтня.


Теги статті: ХАМАСІзраїльИзраильЦАХАЛСектор ГазиСектор Газа
Останні новини