Нідерланди нададуть Україні 400 мільйонів євро на безпілотники


Міністр оборони Нідерландів Рубен Брекельманс повідомив, що Нідерланди спільно з Україною виділять 400 млн євро на розробку сучасних безпілотників.

Про це інформує NOS.

“Нідерланди виділять 400 мільйонів євро для спільної з Україною розробки безпілотників. Міністр оборони Нідерландів Рубен Брекельманс оголосив про це під час візиту до українського міста Харків”, - зазначається у повідомленні.

За даними видання, близько половини цих коштів буде витрачено в Нідерландах, а решту розподілять між Україною та іншими країнами-учасницями проекту.

Як повідомив міністр, Нідерланди відігравали ключову роль у постачанні Україні F-16 і систем Patriot. “Тепер ми продовжимо цю роботу з передовими безпілотниками, інвестуючи 400 мільйонів євро в план дій. Це включає різні типи сучасних безпілотників, які можна застосовувати для розвідки, захисту та атаки. Особливо в повітрі, а також на землі та в морі”, - цитує Брекельманса Міністерство оборони Нідерландів.

Він також підкреслив, що досвід, набутний в Україні, є додатковою цінністю для високотехнологічних розробок у Нідерландах. “Якщо об’єднати нідерландські знання та технології з українським бойовим досвідом, це призведе до створення інноваційних та ефективних безпілотників. Вони зможуть справді змінити ситуацію на полі бою”, - сказав глава оборонного відомства.

Як зазначається, якщо розроблені безпілотники будуть успішними, для розширення їхнього  виробництва буде виділено додаткові кошти.


Теги статті: НидерландыНідерландиРубен БрекельмансУкраїнаУкраинаФинансовая помощь Украинефинансовая помощьфінансова допомогадрониБПЛА
Останні новини