У ДШВ передали привітання Путіну на фронті


Десантники знищили цілу роту окупантів разом з технікою, збагачуючи українську землю. Аналітики виявили місце невдалого російського штурму та розповіли про шляхи, якими ЗС РФ намагаються дійти до Курахового.

Українські десантники "зіпсували День народження кремлівському диктатору". Про це 8 жовтня повідомила пресслужба 46 окремої аеромобільної бригади ДШВ ЗСУ.

7 жовтня — у день, коли президент РФ Володимир Путін святкував своє 72-річчя — російські окупанти вирушили у черговий штурм. Вони вирішили атакувати українські позиції цілою ротою, підсиленою двома танками, двома БТР та п’ятьма БМП.

"Наша розвідка спрацювала на всі сто, завчасно виявивши пересування противника. По колоні було завдано артилерійське ураження, завдяки чому 4 одиниці техніки втратили боєздатність ще під час висування", — розповіли у бригаді.

Інші російські "бляшанки", як назвали військові одиниці техніки ЗС РФ, все ж доїхали до позицій. Однак невдовзі їх знищили оператори FPV-дронів і екіпажі ПТКР.

"Сухою мовою військових звітів, "противник не досягнув успіху і відмовився від подальших дій". А результати бойової роботи десантників 46 ОАЕМБр залишаються на землі українського Донбасу у вигляді органічних добрив і куп металобрухту від окупантів", — додала пресслужба.

Аналітики DeepState розповіли, що десантники відбивали штурм поблизу селища Острівське. Вони пояснили, що мета прориву в тому напрямку — дійти до Курахового вздовж ріки Вовча.

"Можливі також спроби прорватися північніше, щоб обійти Курахове зі сторони Курахівського водосховища в напрямку н.п. Іллінки та Берестки", — зазначили експерти.

Вони повідомили, що атаки механізованими колонами ЗС РФ проходять через селище Гостре, здебільшого північніше вздовж залізниці.

"Паралельно з цим піхота закріпилася і продовжує накопичуватися в тюрмі західніше від Гострого", — передали аналітики.

Вони додали, що тривають постійні спроби ворога прорватись у село Максимільянівка, але останнім часом там вони мають "незначні успіхи".


Теги статті: ПутінПутинНападение России на УкраинуНапад Росії на УкраїнуВойнаВійнаЗСУВСУ
Останні новини