АНТИКОР — национальный антикоррупционный портал
Киев: -6°C
Харьков: -6°C
Днепр: -3°C
Одесса: -1°C
Чернигов: -8°C
Сумы: -8°C
Львов: -4°C
Ужгород: 0°C
Луцк: -5°C
Ровно: -5°C

Подарунок від Гройсмана до Дня Незалежності: м’ясо буде ще дорожчати

Подарунок від Гройсмана до Дня Незалежності: м’ясо буде ще дорожчати
Подарунок від Гройсмана до Дня Незалежності: м’ясо буде ще дорожчати

Уряд уважно стежить, щоб українці забагато не жерли! Експорт, кадрові проблеми та вартість виробництва – основні фактори, що впливають на цінники.

В Україні значно зросла ціна на м’ясо, передовсім на курятину. Виробники попереджають, що це ще не межа, і нові здорожчання відбудуться дуже скоро.

Нові цінники на м’ясо у великих супермаркетах повільно, але впевнено вийшли на середньоєвропейський рівень. Роздрібна ціна за курячу тушку тепер складає 55 гривень, тобто два долари. "50 гривень, вибачаюся, навіть крильця, просто крильця, там і їсти нема чого. Я не говорю за куряче філе, котре коштує під сто гривень", - дивуються покупці. На ринках ціни на дві-три гривні дешевші, але й там спостерігається тенденція до подорожчання.

Продавці пояснюють це браком курятини на ринку. "Нам пояснюють, що закриті фабрики, працює тільки одна "Гаврилівка", і все. Тому піднімаються ціни", - каже продавщиця. Експерти ж переконують, що фабрики працюють, але курятини дійсно не вистачає. Ціна ж виросла через збільшення експорту – цьогоріч за кордон відправили на 42% більше продукції, ніж торік. Українські курчата продаються в Азії і країнах Близького сходу, виробники їх реалізовують по 2 долари за кілограм. У Європі вітчизняна курятина є, але в невеликих кількостях – Європейський союз квотував ввезення української птиці. Але не квотував виїзду українських робітників – а це значно впливає на ціну в Україні, стверджують вітчизняні виробники. Мовляв, ринок праці в Україні останнім часом досить напружений, а кваліфіковані кадри, що працювали на нашому виробництві, переїхали до Чехії та Польщі на більшу зарплату.

Сьогодні у великі торговельні мережі курчата потрапляють у середньому по 42 гривні за кілограм. Ця ціна перехідна – виробнику невигідно виробляти м’ясо за такі гроші, адже ціни на виробництво виросли в рази: на електрику, газ і комбікорм. Тож найближчим часом оптова ціна ростиме до тих самих двох доларів за кілограм. Нові ціни вже відчули люди – передовсім пенсіонери. Кількість м’яса в їх раціоні скоротилась. "Такі ціни – це не для нас, не для пенсіонерів", - бідкаються вони.

Голодомор завжди починається непомітно…

newspravda.com


Теги статьи: МясоУкраїнаподорожчанняЕкономіка

Дата и время 23 августа 2017 г., 11:05     Просмотры Просмотров: 1482
Комментарии Комментарии: 0

Похожие статьи

Прес-секретар президента Польщі: Варшава не вимагає від Києва чогось надзвичайного
США не визнають результати майбутніх президентських виборів в Україні в разі фальсифікацій - Наливайченко
В Украине стремительно дорожают социальные продукты, названы причины

Лариса Ніцой: Чому росіяни в Польщі говорять польською, а у нас – російською?
Жириновський: Направити до Харкова чотири дивізії, повертаємо законного президента!
Меркель заявила, що не бачить у будівництві Nord Stream-2 небезпеки для України

Більше ніж у два рази: українців чекає ще одне подорожчання
Долар дорожчає. Свято для експортерів і спекулянтів
Квитки на поїзди здорожчають: як придбати дешевші проїзні документи

"Не менше 10 тис. грн": Гройсман озвучив, якою буде середня зарплата українців цьогоріч
Антін Мухарський залишив Україну і просить політичного притулку у Європі
Глава місії ЄС: Без реформи СБУ не буде просування України ні до Євросоюзу, ні до НАТО

Комментарии:

comments powered by Disqus
loading...
Загрузка...

Наши опросы

Имеют ли право Порошенко и Луценко тратить миллионы на отдых?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте
0.070304