Арестович допустив застосування Росією ядерної зброї в Україні

Читать на русском
Арестович допустив застосування Росією ядерної зброї в Україні
Арестович допустив застосування Росією ядерної зброї в Україні

Якщо Росія зробить ядерний удар територією України, це спровокує відповідь країн Заходу, зокрема, США можуть повноцінно вступити у війну.

Про це заявив радник Офісу президента Олексій Арестович в інтерв’ю Юлії Латиніної.

На думку Арестовича, можливість застосування Росією ядерної зброї зросла, але це навряд чи переросте в тотальну ядерну війну.

"Після того, як він оголосив цю мобілізацію, ймовірність застосування ядерної зброї зросла, прямо скажемо. Так вважають і в НАТО, так кажуть і американці, вони ставляться всерйоз. Але це останнє, що в нього буде. я вірю в разове застосування ядерної зброї на залякування, наприклад", - сказав він.

За словами Арестовича, застосування Росією тактичної ядерної зброї не зупинить і не налякає українських військових, а зробить їх ще мотивованими.

"Що буде, якщо ми не залякаємося? Ось уявимо собі, ми наступаємо, вони шарахають ядерною зброєю по якійсь українській бригаді. Звичайно, у нас будуть великі втрати. А решта взяли, і продовжили наступати. Що далі? Ми продовжуємо воювати, але воюємо ще зліше, набагато зліше", - вважає Арестович і додає, що застосування кількох ядерних боєзарядів вже означатиме повноцінну ядерну війну.

Радник ОПУ також вважає, що у разі такого розвитку подій США повноцінно втрутиться у війну.

"Вони це знають, всі попередження до Кремля відправлені. Більше того, мені здається, що і з приводу референдуму всі попередження направлені. Безумовно, референдум і мобілізація - це ескалація. Але тут питання. Ось ти почав ескалувати, але в тебе кишка не надто тонка для підняття ставок? За півроку навіть ідіот міг би переконатися, що у Заходу нерви міцні", - додав Арестович.

Він припускає, що Кремль все ж таки піде на застосування ядерної зброї як останнього засобу, але вважає, що від цього злякається насамперед сама Росія.

Дата і час 22 вересня 2022 г., 19:35     Переглядів Переглядів: 2838