Успіхи України на фронті можуть стати проблемою для США – WP

Читать на русском
Успіхи України на фронті можуть стати проблемою для США – WP
Успіхи України на фронті можуть стати проблемою для США – WP

Хоча українські військові без виснажливих боїв здобули ще одну велику перемогу та повернули Херсон, у США все одно частіше почали говорити про можливі переговори між Україною та Росією. Україні натякають, що, можливо, варто було б піти на такий крок.

Американський аналітик, політолог та історик Хел Брендс вважає, що затяжна війна в Україні може стати великою проблемою для Сполучених Штатів. Про причини цього він розмірковує у статті для видання The Washington Post .

Брендс назвав три проблеми, які можуть загрожувати Україні у разі затягування війни:

1. Українські військові можуть зіткнутися з великим опором з боку окупантів.

Захисникам України вдалося повернути Херсон без виснажливих боїв, проте надалі їм найімовірніше знадобиться відпочинок перед подальшим рухом уперед, вважає американський аналітик. До того ж, вони можуть зіткнутися з великим опором, адже російські сили поповнюють свою чисельність за рахунок мобілізованих.

2. Путін може застосувати ядерну зброю у разі деокупації Криму.

Брендс зазначає, що російський диктатор Володимир Путін ще раніше погрожував, що може застосувати ядерну зброю у разі настання українських військових на території, захоплені росіянами з 2014 року. Захисники України на сході та півдні вже переступили ці червоні лінії. Проте Крим є важливішим для Путіна. Тому його деокупація набагато сильніше підірве політичний престиж диктатора РФ.

3. Є загроза проукраїнській коаліції на Заході

Європі важко буде пережити зиму без російських енергоносіїв. Це ще одна причина, чому адміністрація Байдена може схиляти Зеленського до переговорів із Путіним.

Брендс вважає, що якщо Україна хоче отримати підтримку для перемоги у війні, то вона "має показати, що відкрита до переговорів щодо її припинення".

Які проблеми для себе бачать США у затяжній війні в Україні

Брендс зазначає, що Сполучені Штати не очікували саме на такий поворот подій під час війни. Для них стало несподіванкою, як успішно українські військові знищують російську армію. Війна в Україні потягнула за собою стрімке озброєння країн Північноатлантичного альянсу. Водночас Японія, Тайвань та Австралія готуються до можливих військових дій на фоні загрози з Китаю.

Американський аналітик зазначив, що у разі дуже швидкого погіршення ситуації в Тайванській протоці та відносин із США з Китаєм збільшиться кількість прихильників мирних переговорів України та РФ. Адже у США "просто може не вистачити часу для всього світу", каже експерт.

Дата і час 28 листопада 2022 г., 20:21     Переглядів Переглядів: 3727