Новим головою АРМА стала Олена Дума: її звинувачують у дискредитації України

Читать на русском
Новим головою АРМА стала Олена Дума: її звинувачують у дискредитації України
Новим головою АРМА стала Олена Дума: її звинувачують у дискредитації України

За словами голови Центру протидії корупції Віталія Шабуніна, переможниця конкурсу брала участь у кампанії, спрямованій ФСБ Росії проти України та тодішнього кандидата у президенти Джо Байдена.

Олена Дума виграла конкурс із відбору на посаду голови Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА). Про це у середу, 28 червня, повідомила антикорупційна організація Transparency International Ukraine.

⚡️ Олена Дума виграла конкурс із відбору Голови АРМА.

За це рішення проголосували 6 із 8-ми членів конкурсної комісії. pic.twitter.com/0AWMMRbK3J

— Transparency International Ukraine (@TransparencyUA) June 28, 2023

Олена Дума фігурувала у кампанії проти України та Джо Байдена

Як раніше повідомив на своїй Facebook-сторінці Віталій Шабунін, голова громадської організації Центр протидії корупції, разом із політиками Андрієм Деркачем та Рудольфом Джуліані Дума брала участь у компанії ФСБ Росії, спрямованої на дискредитацію України та кандидата та нинішнього президента США. На підтвердження своїх слів він вказує на участь Думи у прес-конференції, де розкривалися факти корупційної діяльності високопосадовців України, у тому числі схема Роттердам+.

"Пам’ятаєте, ФСБшну спецоперацію Джуліані/Деркача про тотально корумповану Україну, розкрадання американських грошей у якій нібито "кришував" Байден? Так от, учасниця тієї спецоперації розглядається на керівника АРМА, в управлінні якого перебувають тисячі заарештованих російських активів. Прекрасно, правда?" - Написав Шабунін.

Шабунін також зазначає, що Сем Кіслін, учасник вказаної прес-конференції, є близьким радником і донором Руді Джуліані, колишнього адвоката та радника попереднього президента США Дональда Трампа, який брав активну участь у кампанії з дискредитації України і на той момент кандидата в президенти США Джо Байдена . Він стверджує, що Кіслін придбав у 2016 році офшорну компанію Януковича на Кіпрі, яка містила значні суми заарештованих грошей.

Дата і час 29 червня 2023 г., 00:30     Переглядів Переглядів: 2227