Індексація пенсій: українцям пояснили, чи очікувати підвищення виплат у 2024 році

Читать на русском
Індексація пенсій: українцям пояснили, чи очікувати підвищення виплат у 2024 році
Індексація пенсій: українцям пояснили, чи очікувати підвищення виплат у 2024 році

У Мінсоцполітики пояснили, що підвищення пенсійних виплат 2024 року залежатиме від рівня інфляції.

У проект державного бюджету України на 2024 рік Міністерство соціальної політики внесло пропозицію збільшити прибутки Пенсійного фонду на 100 мільярдів гривень. Усе для того, щоби наступного року збільшити пенсійні виплати громадянам. Про це розповіла виданню Телеграф голова відомства Оксана Жолнович.

За її словами, розмір середньої пенсії у 2024 році зросте після індексації, яка розпочнеться орієнтовно у березні. Підвищення виплат залежить від рівня інфляції.

"Ми хочемо осучаснити та оновити наші пенсії, виходячи з рівня інфляції", - наголосила міністерка.

Вона також розповіла, що уряд наступного року запровадить новий підхід до нарахування пенсій, оскільки чинна система пенсійних виплат має недоліки у розрахунках.

"Наприклад, люди, які виходили на пенсію у 2000-х роках та отримували ринкову заробітну плату, і такі ж люди, які вийшли на пенсію у 2014 році, мають абсолютно різну пенсію, отже є величезний розрив. Тому зараз ми хочемо переглянути ці підходи, щоб забезпечити справедливість", - наголосила Оксана Жолнович.

У держбюджеті України наступного року передбачено індексацію мінімальної пенсії. Так, розмір мінімальних виплат протягом найближчих трьох років збільшиться:

Зазначимо, що у 2023 році у рамках індексації пенсійні виплати підвищили деяким категоріям громадян. Розміри збільшення пенсії становили не менше ніж 100 і не більше 1500 гривень.

Дата і час 20 вересня 2023 г., 19:51     Переглядів Переглядів: 2394