Податкова США навчила українських силовиків відстежувати криптовалюту

Читать на русском
Податкова США навчила українських силовиків відстежувати криптовалюту
Податкова США навчила українських силовиків відстежувати криптовалюту

Співробітники Відділу кримінальних розслідувань Податкового управління США навчили українських правоохоронців відстежувати криптовалютні транзакції.

З 18 по 21 вересня американці спільно з працівниками Служби податкової інформації та розслідувань Нідерландів та британської Податкової та митної служби Його Величності у віддаленому форматі провели курси підготовки для 40 українських правоохоронців. Їм пояснили, як моніторити переміщення цифрових активів для:

  1. Боротьба з відмиванням грошей;
  2. Виявлення шахрайських операцій;
  3. Пошуку доказів.

Серед учнів виявились співробітники Департаменту кіберполіції України, Бюро економічної безпеки, Служби безпеки України, Національного антикорупційного бюро та Державного бюро розслідувань.

Обмін знаннями є одним із пріоритетних напрямків міжнародного співробітництва та може допомогти удосконалити механізми боротьби з кіберзлочинністю. Добре, що цією важливою інформацією діляться з іншими країнами, заявив гендиректор Служби податкової інформації та розслідувань Нідерландів Ніелс Оббінк.

niels-obbink eiqrrihuidant

Нієлс Оббінк

Перші освітні курси для українських правоохоронців провели у травні 2023 року. Вони були присвячені виявленню фінансових мереж, які використовуються для обходу економічних санкцій.

Дата і час 24 вересня 2023 г., 23:28     Переглядів Переглядів: 1867