Почався наступ із кількох напрямків: ворог кинув сили для захоплення Куп’янська

Читать на русском
Почався наступ із кількох напрямків: ворог кинув сили для захоплення Куп’янська
Почався наступ із кількох напрямків: ворог кинув сили для захоплення Куп’янська

У ВСУ повідомили про новий наступ росіян на Куп’янськ із двох напрямків і готовності ворога відновити штурмові дії в районі Бахмута.

Російські окупанти в районі Куп’янська Харківської області перегрупувалися і намагаються наступати з кількох напрямків. Про це в ефірі телемарафону розповів начальник служби зв’язків із громадськістю Командування Сухопутних військ підполковник Володимир Фітьо.

Він зазначив, що окупанти активно проводять атаки, спрямовуючи їх у слабкі місця в оборонних лавах України. Протягом останньої доби наші захисники відбили 12 ворожих нападів у районах Богданівки, Кліщіївки, Івановського та Андріївки. Окупанти здійснили один авіаційний удар і використали 46 дронів-камікадзе, всього здійснили 643 артилерійські обстріли. Зазначається, що втрати ворога склали 146 осіб, а також було знищено 52 одиниці ворожої техніки, включаючи 5 БМП, 11 артилерійських систем та 4 установки БМ-21 "Град".

"Росіяни продовжують спроби повернення під контроль Куп’янська, хочуть знову його захопити, адже це важливий логістичний центр", - розповів Володимир Фітьо.

У цьому районі наші захисники відбили 11 ворожих нападів біля Сіньківки та Петропавлівки. Окупанти виконали 19 авіаційних ударів, використовуючи повний спектр ворожої авіації, включаючи штурмові, бомбардувальні літаки та гелікоптери для вогневої підтримки. Крім того, застосовано 25 дронів-камікадзе. Загалом на цьому напрямі було зафіксовано 532 обстріли українських позицій. Знищено 246 осіб ворожої живої сили, а також 52 одиниці військової техніки, 7 танків та 4 БМП.

Окрім того, ворог інтенсифікував обстріли артилерією Бахмутському напрямку, що свідчить про їхню готовність до нових атак на наші позиції.

Володимир Фітьо також висловив своє бачення можливостей Росії щодо подальшого поповнення втрат техніки за рахунок використання збережених резервів колишнього Радянського Союзу.

"Хоча вона (військова техніка. - Ред.) і стара, але все одно становить небезпеку. Наприклад, росіяни розконсервують нефункціональні танки Т-62, із трьох роблять один, і він їде і стріляє, і щоб його знищити - необхідно використовувати боєприпас" Це ж стосується й артилерії. Це становить велику небезпеку для захисників. Так, їх знищують за допомогою контрбатарейної боротьби, наші оператори - з використанням дронів-камікадзе, але кількість озброєння, яке є у ворога, дозволяє йому вести вогонь великої щільності", - підсумував підполковник Володимир Фітьо.

Дата і час 16 листопада 2023 г., 00:03     Переглядів Переглядів: 2474