З полону ХАМАСу звільнили шосту групу заручників

Читать на русском
З полону ХАМАСу звільнили шосту групу заручників
З полону ХАМАСу звільнили шосту групу заручників

Армія оборони Ізраїлю повідомила, що ввечері 29 листопада у секторі Газа звільнено з полону ХАМАС двох російсько-ізраїльських заручниць – Олену Трупанову та її матір Ірену Таті. Вони вже перебувають на території Ізраїлю, їх супроводжують спецназ та співробітники служби безпеки Шин Бет.

Про це пише The Times of Israel. Видання також опублікувало фото звільнених жінок, а в мережі оприлюднили відповідне відео.

Терористи ХАМАСу передали їх Червоному Хресту в Рафії, що на півдні сектора Газа. Відео, опубліковане ХАМАСом, демонструє хаотичні сцени моменту передачі заручниць медичній службі. Натовп палестинців викрикував, свистів, намагаючись прорватись до переляканих жінок. При цьому палестинці вихваляли ХАМАС.

З полону ХАМАС звільнили шосту групу заручників. Фото і відео eiqtiddqidddantПредставники Червоного хреста зустріли звільнених заручниць з обіймами та посадили у свій мікроавтобус.

Спочатку Червоний хрест переправив жінок до Єгипту через КПП Рафах. Звідти звільнених заручниць доправили до ізраїльської території.

"Після того як вони пройдуть первинний медичний огляд стану їхнього здоров’я, наші сили супроводжуватимуть їх, доки вони не возз’єднаються зі своїми сім’ями", – зазначили в ЦАХАЛ.

З полону ХАМАС звільнили шосту групу заручників. Фото і відео

Речник ЦАХАЛу контрадмірал Даніель Хагарі зазначив, що ХАМАС має звільнити ще 10 ізраїльських заручників.

"Сьогодні ввечері ми продовжуємо просуватися за угодою про повернення заручників, як було погоджено", – сказав Хагарі.

За його словами, на цей момент у секторі Газа ХАМАС утримує ще 159 заручників.

Дата і час 30 листопада 2023 г., 00:18     Переглядів Переглядів: 1957