Спецоперація ГУР: у РФ на аеродромі згорів Су-34

Читать на русском
Спецоперація ГУР: у РФ на аеродромі згорів Су-34
Спецоперація ГУР: у РФ на аеродромі згорів Су-34

У ніч проти 4 січня на аеродромі "Шагол" у російському Челябінську згорів винищувач-бомбардувальник Су-34. За успішною операцією стоїть ГУР.

Про це "РБК-Україна" повідомили джерела у спецслужбах.

"У ніч проти 4 січня на аеродромі "Шагол" у російському Челябінську згорів винищувач-бомбардувальник Су-34. Це операція ГУР (Головного управління розвідки Міноборони України – ред.)", – розповіло джерело виданню.

Аеродром "Шагол" та зв’язок з війною проти України

Зауважимо, що "Шагол" – це військовий аеродром поблизу російського міста Челябінськ. На аеродромі базується 108-й тренувальний авіаполк Челябінського авіаційного училища та 2-й змішаний авіаполк 21-ї змішаної авіадивізії ПКС ЗС РФ.

Нагадаємо, 5 березня 2022 року в Україні було збито російський літак Су-34, який виконував бомбардування житлових кварталів міста Чернігів. Тоді екіпаж встиг катапультуватись. Штурман ворожого літака загинув, а пілот – майор Олександр Красноярцев, був узятий у полон, а згодом його обміняли.

Що відомо про Су-34

Су-34 (за кодифікацією НАТО Fullback – "захисник") – радянський та російський багатофункціональний винищувач-бомбардувальник.

Сконструйований для здійснення точних ракетно-бомбових ударів по наземних цілях противника на оперативній та тактичній глибині, а також ураження повітряних цілей противника. Може розвивати швидкість до 1,9 тисяч км/год на висоті до 14,6 км.

Може завдавати ударів на відстані 150-600 км від лінії зіткнення.

Дата і час 04 січня 2024 г., 11:27     Переглядів Переглядів: 3165