Окупанти збільшили чисельність військ на Бахмутському напрямку: карти боїв ISW

Читать на русском
Окупанти збільшили чисельність військ на Бахмутському напрямку: карти боїв ISW
Окупанти збільшили чисельність військ на Бахмутському напрямку: карти боїв ISW

Російські та українські війська ведуть бойові дії по всій лінії фронту. Сили РФ збільшили чисельність військ близько 80 тисяч чоловік у Бахмутському напрямку.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Ситуація у Харківській та Луганській областях

14 січня продовжувалися позиційні бойові дії вздовж лінії Куп’янськ – Сватово – Кремінна. Російські та українські джерела повідомляли про бої в районі Синьківки та Петропавлівки, на південний захід від Сватового біля Макіївки, на захід від Кремінної біля Тернів та в районі Серебрянського лісу та поблизу Білогорівки.

Спікер Сухопутних військ ЗСУ підполковник Володимир Фітьо 13 січня заявив, що холодна погода на Куп’янсько-Кременному напрямі впливає на дії українських військ на цій ділянці фронту, і припустив, що російські сили можуть частіше здаватися на цій ділянці через екстремальні погодні умови.

РФ збільшила чисельність військ на Бахмутському напрямку: карти боїв ISW qhiqquiqzeidrant

Бої у Донецькій області

Російські та українські війська 14 січня продовжили позиційні бойові дії на Сіверському напрямку (північний схід Донецької області), проте підтверджених змін лінії фронту на цій ділянці не було.

Російські та українські джерела стверджують, що позиційні бої тривали поблизу Верхньокам’янського та Веселого. Російський блогер заявив 13 січня, що війська РФ відступили з околиць Спірного (12 км на південний схід від Сіверського).

14 січня російські та українські війська продовжили бойові дії поблизу Бахмута, проте підтверджених змін лінії фронту на цій ділянці не було. Позиційні бойові дії тривали на захід від Бахмута в районі Хромового та на південний захід від Бахмута в районі Клещіївки, Андріївки та Нью-Йорка (на захід від Горлівки).

Представник української бригади, яка діє на Бахмутському напрямку, заявив, що російські сили збільшили чисельність військ до близько 80 тисяч осіб, а підрозділи "добровольчого корпусу" РФ ведуть штурм на Бахмутському напрямку.

Під Авдіївкою 14 січня продовжувалися позиційні бої, проте підтверджені зміни лінії фронту на цій ділянці не зафіксовано. Повідомляється, що війська РФ просунулися в районі шириною до 260 метрів та глибиною до 120 метрів на схід від Авдіївського коксохімічного заводу.

Український військовий оглядач Костянтин Машовець заявив, що українські війська пішли зі Степового, а російські джерела стверджують, що ЗСУ залишаються у західній частині населеного пункту. Станом на 14 січня ISW не спостерігала візуального підтвердження будь-яких наступів росіян у Степовому.

Позиційні бої тривали на північний захід від Авдіївки поблизу Новобахмутівки, Степового, Бердичів та Авдіївського коксохімічного заводу; на південь та південний захід від Авдіївки в районі промзони, Сєверного, Первомайського, Невельського, Красногорівки.

14 січня позиційні бойові дії тривали на захід і південний захід від Донецька, проте підтверджених змін лінії фронту на цій ділянці не було. Позиційні бойові дії продовжуються в районі Красногорівки та Мар’їнки, Новомихайлівки, Георгіївки.

 

"Південна Вісь"

14 січня російські та українські війська продовжували позиційні бої у районі кордону Донецько-Запорізької областей, але підтверджені зміни лінії фронту на цій ділянці не зафіксовано. Бої тривали на південь від Пречистівки, на захід від Старомайорського, на південь від Рівнопілля та біля Червоного (на південний захід від Великої Новосілки).

Російський "військкор" 13 січня заявив, що українські війська завдали ударів безпілотниками та ракетами по окупованому Маріуполю Донецької області та Бердянську Запорізької області.

Позиційні бої тривали поблизу Копанів, Роботиного, Новопрокопівки, Вербового та Новофедорівки. Раніше ISW повідомляло, що російські війська формують десантно-штурмові бригади у складі загальновійськових сухопутних з’єднань і що одна з цих бригад, 49-та, вже діє на Запорізькому напрямку.

Українські війська утримують позиції на східному (лівому) березі Херсонської області на тлі позиційних боїв, але підтверджених змін лінії фронту на цій ділянці не зафіксовано.

Російські та українські війська продовжували бойові дії поблизу Кринків та Піщанівки. 13 січня блогер із РФ заявив, що російський 20-й полк ППО нібито відбив удар українських HIMARS у Херсонській області.

Дата і час 15 січня 2024 г., 07:00     Переглядів Переглядів: 2014