На Київщині поліція затримала злочинну групу: займалися розбоєм і викраденням людей

Читать на русском
На Київщині поліція затримала злочинну групу: займалися розбоєм і викраденням людей
На Київщині поліція затримала злочинну групу: займалися розбоєм і викраденням людей

Поліція Київщини затримала злочинну групу, яка займалась розбоєм та викраденням людей. Організував та очолив злочинну групу з чотирьох осіб 25-річний мешканець Бучанського району. Поліцейські провели спецоперацію та оперативно затримали зловмисників. Чоловікам загрожує до 15 років позбавлення волі.

Про це  стало відомо з повідомлення поліції Київщини.

Повідомляється. що у січні 2024 року до оперативних підрозділів Бучанського управління поліції Київщини почали надходити повідомлення про те, що на території району зʼявилась злочинна група осіб, які займаються розбоєм і вимаганням.

Згодом до поліції звернувся 20-річний мешканець села Софіївська Борщагівка, який повідомив поліцейським, що четверо знайомих почали вимагати в нього кошти та погрожували зброєю.

"Зловмисники викрали хлопця, роздягли, тримали в ямі гаража. У потерпілого відібрали телефон, грошові картки та змусили написати паролі від онлайн рахунків. У подальшому його привели до квартири одного зі зловмисників та “поставили на лічильник”, вимагаючи від нього 40 тисяч гривень", – йдеться у повідомленні.

Потерпілому вдалося втекти та звернутися до поліції. Правоохоронці надали чоловікові безпечний прихисток і почали розробку спецоперації із затримання фігурантів. У цей час стало відомо, що “четвірка” захопила ще одного хлопця – уродженця Полтавщини, який разом із потерпілим орендував квартиру. Через нього контактували з потерпілим, продовжуючи вимагати кошти.

10 лютого, під час передачі грошей, правоохоронці Київщини, спільно з бійцями полку особливого призначення, Службою безпеки України за процесуального керівництва Київської обласної та Києво-Святошинської окружної прокуратур провели затримання всіх чотирьох учасників злочинної групи.

Вік зловмисників — від 18 до 27 років. Під час обшуків у їхніх помешканнях, автівках і гаражі правоохоронці вилучили пістолет-кулемет, картки, телефон та інші речі, які належать постраждалому.

За фактами розбою (ч. 4 ст. 187 ККУ), вимагання (ч. 4 ст. 189 ККУ), вчинених групою осіб під час воєнного стану, у викрадення людини з застосуванням зброї, вчиненого організованою групою, (ч. 3 ст. 146 ККУ), за процесуального керівництва Київської обласної та Києво-Святошинської окружної прокуратур, слідчі оголосили фігурантам про підозру. Чоловікам загрожує до 15 років позбавлення волі.

Дата і час 13 лютого 2024 г., 21:58     Переглядів Переглядів: 2388