У російському Єкатеринбурзі вибухнула важлива підстанція

Читать на русском
У російському Єкатеринбурзі вибухнула важлива підстанція
У російському Єкатеринбурзі вибухнула важлива підстанція

Підстанція забезпечувала електрикою заводи МЗіК, Турбомоторний та "Уралмаш". За версією російської влади, сталося коротке замикання, але в соцмережах пишуть про сліди вибухівки на місці події.

У російському місті Єкатеринбург у ніч проти 2 березня вибухнула електропідстанція, очевидці чули гучний вибух і бачили яскравий спалах. Про це повідомила антитерористична комісія Свердловської області.

Підстанція забезпечує електрикою Машинобудівний завод імені М. І. Калініна, Турбомоторний завод та "Уралмаш". Заводи, які живить електропідстанція, працюють у галузі металургії, цементної промисловості та підйомно-транспортного обладнання для гірничодобувних комплексів. пише Mash.

Офіційна версія – можливе коротке замикання та подальше пошкодження одного із трансформаторів. Силовики закликали не піддаватися паніці та довіряти лише перевіреній інформації, розповів співрозмовник агентства ТАРС.

Місцева влада заявила, що вибух стався внаслідок несправності обладнання, а в Telegram-каналах стверджує, що на місці події знайшли сліди вибухових речовин. Постраждалих немає, вибух не вплинув на електропостачання підприємств.

Сама станція обгороджена бетонним парканом, а вхід до неї через КПП. Наразі силовики з’ясовують, хто приніс саморобний вибуховий пристрій на територію, зазначає медіа Shot.

Дата і час 02 березня 2024 г., 18:04     Переглядів Переглядів: 1684