Президент Франції прийняв відставку прем’єра Атталя

Читать на русском
Президент Франції прийняв відставку прем’єра Атталя
Президент Франції прийняв відставку прем’єра Атталя

Президент Франції Емманюель Макрон 16 липня прийняв відставку прем’єр-міністра Габріеля Атталя та його уряду. Проте Атталь та його команда виконуватимуть свої обов’язки до формування нового уряду.

Як зазначається у комюніке Єлисейського палацу, кабінет міністрів на чолі з Атталєм залишаться у ролі виконувачів обов’язків до фактичного призначення нового уряду. Зі свого боку національний мовник повідомив, що прем’єр продовжить роботу як депутат у новому складі Національної асамблеї та очолюватиме фракцію політсили Макрона.

34-річний Атталь очолював уряд Франції із 9 січня, змінивши на посаді Елізабет Борн. Проте 8 липня він, як і обіцяв після другого туру дострокових парламентських виборів, подав президентові заяву про відставку.

А тим часом Соціалістична партія, яка входить у блок "Нового народного фронту", заявила, що блок досяг домовленості щодо єдиної кандидатури на пост очільника парламенту. Щоправда, його ім’я поки що не названо.

У "Новому народному фронті" офіційно заявили, що мають намір разом із політсилою Макрона заблокувати будь-які призначення на посади ультраправих із "Національного об’єднання".

Дата і час 16 липня 2024 г., 22:30     Переглядів Переглядів: 1610