Дональд Трамп збрехав в інтерв’ю Маску щонайменше 20 разів, - CNN

Читать на русском
Дональд Трамп збрехав в інтерв’ю Маску щонайменше 20 разів, - CNN
Дональд Трамп збрехав в інтерв’ю Маску щонайменше 20 разів, - CNN

Під час інтерв’ю кандидата в президенти Дональда Трампа мільярдеру Ілону Маску колишній президент озвучував неправдиву інформацію щонайменше 20 разів. У тому числі Трамп збрехав Маску щодо військової допомоги від США для України.

Про це повідомляє американський мовник CNN. Причому виявилося, що Трамп безапеляційно стверджує "факти", які неодноразово спростовувалися у США раніше.

Зокрема, Трамп справедливо заявив, що європейські країни занадто мало допомагають Україні, але зауважив, що Сполучені Штати допомагають більше. За його словами, США "в Україну відправили 250 млрд доларів, а вони приблизно 71 млрд ".

Насправді допомога європейських країн перевищує допомогу від США вдвічі, повідомляє CNN, посилаючись на інформацію Кільського інституту світової економіки. Згідно з нею, з кінця січня 2022 року до червня 2024 року ЄС виділив Україні не менше як 205 млрд доларів допомоги, тоді як США надали приблизно 108 млрд доларів. Також Європа перевищила США у допомозі, яка фактично була відправлена в Україну.

"Можна отримати різні загальні показники, якщо використовувати різну методологію підрахунківю Але у будь-якому разі твердження Трампа про те, що США надали набагато більше допомоги Україні, ніж Європа, не відповідають дійсності", – стверджує мовник.

Про що ще збрехав Трамп

Експрезидент заявив, що " рівень злочинності у США зашкалює ". Насправді, згідно з попередніми даними від ФБР, насильницькі та майнові злочини у США у 2023 році та в першому кварталі 2024 року суттєво скоротилися. Тобто у гіршому випадку можна казати, що за останні роки рівень злочинності не змінився взагалі, хоча насправді він навіть дещо знизився .

Трамп сказав, що в країні " найгірша інфляція за останні 100 років" . Мовник підкреслює: хоча експрезидент сформулював це не як факт, а як думку, "вона безпідставна з двох причин". В червні 2022 року рівень інфляції у США досяг піку в 9,1%. Такий же рівень фіксувався у 1981 році, тобто "далеко не за 100 і навіть не за 48 років", каже CNN. По-друге, з червня позаминулого року інфляція у США різко знизилася і у липні 2024 року становила 3,2%.

Також Трамп заявив, що його опонентка на виборах Камала Гарріс "хоче звільнити всіх ув’язнених , які перебувають під вартою, і деякі з цих хлопців дійсно погані". Ця заява Трампа, як і ряд інших, стосувалась іміграційної політики США (тобто ув’язнених нелегалів, яких спіймали на кордоні країни), і зазначені слова експрезидента не відповідають дійсності. Як, наприклад, твердження, що за часів Байдена "понад 20 мільйонів людей прибули до США , і більшість з них прибули з в’язниць, із психіатричних закладів і більш того, вони божевільні ". Вже "20 мільйонів" є значним перебільшенням, зазначає мовник і додає, що взагалі про прибуття з в’язниць та психлікарень немає підстав говорити.

Загалом, вважає мовник, Трамп погано орієнтується як у внутрішніх справах США, так і у зовнішній політиці, і як приклад наводить його слова, що у " Венесуелі злочинність впала на 72%". Це, зрозуміло, теж неправда (причому уряд Венесуели взагалі не надає офіційної статистики).

"Ми залишили осторонь всі суб’єктивні заяви Трампа щодо його судових справ ", – зазначили у CNN і додали, що ураховували лише фактичну неправду експрезидента – твердження с числами та показниками. В іншому випадку перелік брехні був би значно більший.

Дата і час 14 серпня 2024 г., 07:48     Переглядів Переглядів: 2044