Британські танки Challenger-2 атакували росіян у Курській області, — Sky News

Читать на русском
Британські танки Challenger-2 атакували росіян у Курській області, — Sky News
Британські танки Challenger-2 атакували росіян у Курській області, — Sky News

У Міноборони Британії відмовилися коментувати інформацію про використання танків Challenger 2 у Курській області, проте зазначили, що жодних змін у політиці не відбулося.

Під час наступу у Курській області українські військові можуть використовувати британські танки Challenger 2. Про це повідомляє Sky News.

Журналісти наголосили, що якщо ця інформація підтвердиться, то це буде перший випадок, коли українці використали британські танки у боях на території РФ. У свою чергу, в оборонному відомстві Британії відмовилися коментувати оперативні деталі, проте наголосили, що жодних змін у політиці не відбулося. Ці ж дані також не коментують у ЗСУ.

"Не було жодних змін у політиці уряду Великої Британії, згідно зі статтею 51 Статуту ООН, Україна має чітке право на самооборону від незаконних атак Росії, що не відкидає операції всередині Росії", - сказав представник Міноборони.

За його словами, техніка та зброя мають використовуватися відповідно до міжнародного права.

Лондон підтвердив, що Київ може використати британську зброю на території РФ. За інформацією джерела ЗМІ, йдеться і про танки Challenger 2, які й використовувалися під час наступу в Курській області, що розпочався 6 серпня.

Поки невідомо, як і коли ЗСУ розгорнули британські танки в Росії, також немає інформації про кількість танків, які могли бути задіяні.

Бійці 82-ї десантно-штурмової бригади ЗСУ експлуатують британські бойові танки з 2023 року. Підтверджено, що підрозділ бригади бере участь у Курській операції.

ЗМІ нагадали, що у січні 2023 року Велика Британія погодилася надати Україні 14 танків Challenger 2.

Дата і час 15 серпня 2024 г., 14:56     Переглядів Переглядів: 1808