На Покровському напрямку окупанти тиснуть на південному фланзі

Читать на русском
На Покровському напрямку окупанти тиснуть на південному фланзі
На Покровському напрямку окупанти тиснуть на південному фланзі

Останній рубіж ЗСУ під Донецьком та важливість битв за Селидове.

На Покровському напрямі основні зіткнення нині відбуваються на південному фланзі російського наступу.

По-перше, за Галицинівку. Судячи з повідомлень як російських, так і українських військових пабліків, російські війська контролюють більшу частину селища, яке захищало з півдня вже втрачену ЗСУ Карлівку — великий український укріпрайон на захід від Авдіївки з опорою на водосховище. Наразі цей район знаходиться під контролем росіян.

Галицинівка, згідно з картою DeepState, залишається під контролем України лише на півдні. Решта території або під РФ, або в сірій зоні (тобто там йдуть бої).

Мета цих битв, як повідомляють російські пабліки, полягає у витісненні ЗСУ з ще одного давно утримуваного укріпрайону — у Невельському. Цей виступ є останньою великою територією, яка знаходиться під контролем України та є найближчою до Донецька.

На західній стороні Невельського розташовуються лише два села – Желанне Перше та Друге. Вони знаходяться відповідно за 2 та 3 кілометри на південь від Галицинівки. Їхнє захоплення призведе до оперативного оточення ЗСУ на Невельському виступі, оскільки для постачання українських підрозділів залишаться лише вразливі дороги на північ від Красногорівки.

За даними російських телеграм-каналів, війська РФ вже ведуть бої за Желанне Перше. Вони також стверджують, що українські сили почали відходити з Невельського на захід, щоби не опинитися в оточенні. Однак станом на зараз підтверджень цьому немає.

Водночас, стратегічно більш загрозлива ситуація складається для ЗСУ на заході — в районі Селидового та Новогродівки. Ці населені пункти, як ми вже зазначали, відкривають маршрут на південний захід — в обхід тилу усієї другої лінії оборони ЗСУ на захід від Донецька, яка спирається на Українськ, Гірник та Курахове.

Після швидкого падіння Новогродівки українське командування, мабуть, усвідомило цю загрозу, тому, за даними різних джерел, на захист Селидового було перекинуто резерви, і росіянам не вдалося одразу захопити місто. У Селидовому вже кілька днів тривають запеклі бої, в ході яких російським військам вдалося закріпитися на околицях міста, і тепер намагаються пробитися до центру. Проте, як пишуть російські пабліки, ЗСУ тут, на відміну від Новогродівки, чинить запеклий опір.

Загалом варто зазначити, що спостерігається активізація російських військ не в напрямку Покровська та Мирнограда, а на південь — до Невельського, Красногорівки та Курахового.

різне qhiqhhiqzziqrtant

різне

Дата і час 01 вересня 2024 г., 12:01     Переглядів Переглядів: 1494