З прикордонної території Сумщини евакуювали 22 тисячі осіб, — ОВА

Читать на русскомRead in English
З прикордонної території Сумщини евакуювали 22 тисячі осіб, — ОВА
З прикордонної території Сумщини евакуювали 22 тисячі осіб, — ОВА

З населених пунктів Сумщини вже евакуювали майже 22 тисячі людей, оскільки російські війська продовжують обстрілювати прикордонні території області.

Про це повідомили в Сумській обласній військовій адміністрації.

За словами голови ОВА Володимира Артюха, з початку року росіяни здійснили понад 10 тисяч обстрілів територій Сумщини, тоді як у минулому році таких атак було 8 тисяч.

Лише в серпні росіяни більш ніж 2200 разів обстріляли область. Окупанти використовують керовані авіаційні бомби та FPV-дрони. 

Володимир Артюх зазначив, що для захисту людей з області проводиться евакуація, і станом на 1 вересня з небезпечних територій уже перемістили близько 22 тисяч осіб. 

Голова ОВА впевнений, що кількість евакуйованих буде зростати. Він підкреслив, що наразі пріоритетом є задоволення потреб внутрішньо переміщених осіб, чиє житло знищив ворог.

Зокрема, вже укладено угоду про встановлення 10 модульних будинків для 70 переселенців у Сумському районі, а на вересень заплановано початок будівництва модульного містечка в Сумах на 100 осіб. Проєкт фінансується за підтримки Шведського Червоного Хреста.

Дата і час 01 вересня 2024 г., 22:57     Переглядів Переглядів: 1975